Bisættelse til søs

Askespredning over havet

Måske går du med et ønske om, at din aske engang skal spredes over havet?

For nogle er det den naturlige afslutning på et liv med og på havet. Måske afslutningen på et liv som sømand eller fisker. Eller på en tilværelse, hvor havet var så tæt på og betød så meget for livet og dagligdagen. For andre er det mere en filosofisk holdning til, at man på den måde ikke bliver bundet til ét sted på jorden, men kan fortsætte livets rejse i en ny form.

Tidligere var det sådan, at man skulle søge kirkeministeriet om lov til at sprede en afdøds aske over havet, men loven er blevet ændret, så det nu er tilstrækkeligt, hvis personen selv har skrevet sit ønske ned. Der findes formularer til det, men man kan udmærket skrive sit ønske ned på et almindeligt ark papir. Blot skal man sikre sig, at navn, cpr-nummer og adresse er anført. Og selvfølgelig at ønsket er dateret og underskrevet. Har afdøde ikke nået at skrive sit ønske ned, men er de pårørende alligevel ikke i tvivl om, at det var hans/hendes ønske, må sagen forelægges begravelsesmyndigheden, som så tager den endelige beslutning.

Derfor vil vi udtrykkeligt råde til, at du får skrevet dit ønske ned, hvis du gerne vil have, at din aske skal spredes over havet. Vi hjælper meget gerne med at få det skrevet og formuleret hvis du skulle få brug for det. Når først alle formalia er overstået, vil det normalt være de pårørende, der får urnen udleveret og skal sørge for, at asken bliver spredt. Men også her er vi selvfølgelig gerne behjælpelige med råd og vejledning.

Vi dækker hele Svendborg, Langeland og omegn

Lars Brynk Andersen, bedemand

Jeg er født og opvokset i Tryggelev på Langeland. Jeg er udlært mekaniker, men før jeg blev bedemand, arbejdede jeg som falckredder i Rudkøbing i mange år. Du kan ringe direkte til mig på 2343 3654.

Birte Brynk Andersen, bedemand

Jeg er født i Sydslesvig, men har også mine rødder i Tryggelev. Lars og jeg blev gift i 1984 og vi har to sønner. Før jeg blev bedemand arbejdede jeg i forskellige jobs inden for salg og service. Jeg tager mig overvejende af samtaler med pårørende og svarer på alle spørgsmål. Ring til os på 6251 1618.